For børn & unge

Skagen Odde Naturcenter har gode muligheder for at skabe en unik oplevelse for børn og unge. Der er fokus på læring og leg i flere rum på centeret. Gamle eventyr får liv i Eventyrrummet og nye kan opføres. Nysgerrigheden på naturen kan udfoldes i Spørgehjørnet, hvor man godt må røre ved udstillingen. Er der brug for et frisk pust, har Legegården rammerne for aktiv leg og udfordringer.

 

SPØRGEHJØRNET


I Spørgehjørnet sætter vi naturen under lup og du kan spørge naturformidleren om alt mellem himmel og jord. 

Vi kigger på sten, sand og strand. I et hjørnet af Spørgehjørnet kan du finde rav, mens du i et andet kan se de flotte fugle vi har hængende i loftet. Her har vi også de bedste sæbebobler i Nordjylland og mange andre sjove ting.

Hver dag går naturformidleren ud og ser på naturen omkring centeret. Vi snakker om landskabsdannelse, hugorm,  bjeskplanter og tudser. Og om det vi uventet finder på vores vej.

 

I Spørgehjørnet kan både børn og voksne få indsigt i Skagen Oddes unikke natur. Her er der levende hugorme, firben, frøer, tudser og vandkalve som vores dedikerede naturformidler viser frem. Dette kommer dog an på årstiden, da de vilde dyr bliver genudsat i september måned.

Der er også mulighed for at gå på rav jagt, her er man for 40 kr. garanteret et stykke rav som i Spørgehjørnet kan blive pudset og lavet til en fin halskæde. Ved siden af Spørgehjørnet er der mulighed for at tegne og dekorerer sten i Legerummet. 


LEGEGÅRDEN

Skagen Odde Naturcenter har på udearealerne et område der er dedikeret til spil, sæbebobler og leg. Her kan du lave de mest fantastiske sæbebobler og spille traditionelle spil som kogespil og kæmpe MIkado.


EVENTYRRUMMET

På naturcenteret kan du finde et eventyrligt rum dedikeret til børn og barnlige sjæle. Her kan man klæde sig ud i kostumer fra kendte eventyr. Rummet er et eventyr i sig selv, hvor fantasien og legen har gode muligheder for at udvikle sig.