Force of Nature

Kunstudstilling med:

Lotte Kejser, Signe Kirstein Lanter, Lisbeth Hulgaard, Kirsten Schmidt Nielsen, Marie Kaarøe & Birgitte Hvitved Dall. 

Force of Nature er en udstilling fra den aarhusianske kunstnerforening Kubus Alba, der tematisk fokuserer på naturens kraft filtreret gennem 6 kunstneres individuelle prisme. 

Kunstnerforeningen Kubus Alba hører til i Højbjerg ved Aarhus, hvor de 6 kunstnere har værksteds- og udstillingsfællesskab.

Med naturen som omdrejningspunkt byder udstillingen på flere typer værker som skulptur, grafik, maleri, tegning, foto og installation. 

Lotte Kejser arbejder med farven, formen og fladen, og hun bidrager til udstillingen med en række oliemalerier af danske dagsommerfugle.  Lotte udtaler: ”Der lever over 60 forskellige arter dagsommerfugle i Danmark og over halvdelen af dem er enten truede eller særligt sårbare – primært fordi deres levesteder forsvinder. Det må vi ændre på.

Signe Kirstein Lanter henter inspiration til sine værker fra opvæksten ved Østersøen. Hun arbejder med flere forskellige materialer og teknikker, som hun kæder sammen til en fortælling.

Udstillingen byder også på Lisbeth Hulgaards tegninger af en paraply, der nådesløst bliver udsat for vindens voldsomme, destruktive kræfter. Undervejs i ødelæggelsen ændrer paraplyen form, og veksler gennem serien mellem det genkendelige og det abstrakte.

Kirsten Schmidt Nielsen har i sine grafiske værker arbejdet med havnemiljøer og små fiskerbåde/kuttere fra Nr. Fjand ved Husum Fjord og fra Skagen. Nogle af værkerne er baseret på fotos og andre på træsnit eller monotypier.

Marie Kaarøes skulpturer, udfordrer betonens styrke og vægt med deres præcise formgivning og opstilling. Sammenstillet med træ og snor holder de enkelte dele af skulpturerne hinanden fast i en kombination af træk, tryk, tyngde, ligevægt og balance.

I Force of nature kan vi også se værker af Birgitte Hvitved Dall, som arbejder med både skulptur og fotografi, der har valgt at rette sin linse mod klippestykker i frit fald, hvilket bringer meteorer mod beskueren.

Udstillingsperiode 8. maj – juli 2021