Hedens Dyr

Det særlige klit- og hedelandskab i og omkring Skagen giver et rigt og varieret dyreliv:

Midt i maj kan man pludselig se denne guldsmed i hundredevis. Den hedder fireplettet libel og dens larver lever flere år i vandet, hvorimod den voksne guldsmed højst lever et par uger!

 

 

Man skal ikke være bange for hugormen, den er nemlig meget sky og slanger sig hellere væk, end at bide. De er at finde overalt herude og hvis man er forsigtig kan man komme ret tæt på. Ellers skal man bare komme trampende, så de mærker en, så skynder de sig væk.

 

Den grønne busksommerfugl er uanselig brun på oversiden, men skinnende grøn på undersiden.

 

 

 

Larven af natsommerfuglen “brombærspinder”, ses mere på lyng end på brombær. Den bliver op til 10 cm lang, og er let at kende på de brune og sorte hår.

 

 

Den grønne sandspringer er insektverdenens gepard! Den løber sit bytte op og spider det med sine spidse kindbakker.

 

 

Natpåfugleøje flyver kun om natten i modsætning til dagpåfugleøje. Om dagen gemmer den sig i lyngen.

 

 

 

Gøgen kukker i skov, krat og hede. Den er kun i Danmark et par måneder, resten af tiden tilbringer den i Afrika.

 

 

Hvis man har øjnene med sig, kan man opleve et drama på heden. Når vejhvepsen finder en edderkop, lammer den ofret med sit stik. Derefter begraver den ofret og lægger æg inden i det. Vejhvepsens larver får herved en stor madpakke, der kan holde sig i lang tid.

 

 

Den almindelige hedelibel er en af de flotteste guldsmede på heden. Det er også en af de guldsmede man kan se senest på året. Helt frem til oktober flyver den rundt.