Skoletjeneste

Målet med skoletjenesten er, at give børnene en oplevelse de husker og derved tænde en glød af interesse for naturen, idet oplevelse og indsigt oftest følges ad. Børnene skal røre, pille, dufte og smage, og på den måde bygge oven på indtrykkene og informationerne fra udstillingen.

 

Der er flere forskellige emner, og yderligere emner kan eventuelt arrangeres i samarbejde med naturvejlederen. De nævnte emner kan tilpasses til alle klassetrin fra børnehaveklassen til 9. klasse.

 

Naturen på Odden – netop nu!

Naturvejlederen fortæller om hvordan landskabet på Skagen Odde dannes. Hvilken betydning har dette specielle landskab for plante og dyreliv på odden? Vi ser på de mest karakteristiske planter i området umiddelbart uden for centeret.

Insektsafari 

Gå på insektsafari med naturvejledren og oplev en verden af insekter der nemt kan måle sig med savannens dyreliv. Sandspringeren er insektverdenens gepard. Den løber sit bytte op og spidder det med sine lange spidse kindbakker. Vi går på insektjagt på heden bevæbnet med net, lup, fangstglas og sugeglas.

Uhyret i mosen

Hvilke rædsler lurer under den mørke overflade? Vi tager på tur med net, bakker og akvarier for at finde ud af hvilke dyr, der lever i mosen. Måske fanger vi den glubske guldsmedelarve eller den ni-piggede hundestejle og mosen vrimler med tudser og frøer. Vi kan også se på dyrene i Naturcenterets store akvarium i spørgehjørnet.

Stenjagten

Vi tager til stranden for at find sten, der er porfyr og sandsten, flint og kalksten, hvem kan hurtigst finde en af hver? Og hvorfor er der norske og svenske sten på danske strande og hvad er en sten egentlig lavet af? Der er flere spørgsmål om sten end man umiddelbart skulle tro. For de store klasser kommer vi også omkring opbygningen af Skagen Odde, klitter og kystsikring.

Gruppevis går vi på jagt efter forskellige sten, og hører om, hvordan de blev dannet, for millioner af år siden.
(Vi mødes på parkeringspladsen for enden af Batterivej)
OBS: Denne tur er udenfor centerets område.

– eller hvis I har et emne, som I ønsker at afslutte med et besøg hos os, kan vi også finde ud af det.

Mange af emnerne er sæsonbestemt, så ring til naturvejlederne for nærmere aftale, yderligere information eller reservering. Der har været nogle problemer med mailen, så hvis i ikke har hørt fra os efter 3 dage, vil vi gerne bede jer om at ringe til os! Det kan være at en evt. mail fra os, er landet i jeres spammail!

Naturvejledning på centrets område,  1 time                 kr. 350,-
Naturvejledning udenfor centerets område, 1 time      kr. 400,-

Ved undervisning på centrets område, må centret besøges før og/eller efter undervisningen, og der tillægges derfor en entrepris for disse undervisningsforløb på:

Elever                                     kr. 25,-
Lærer                                      kr. 55,-

For reservation eller spørgsmål, skriv en mail på:

vejleder@skagen-natur.dk 

Eller ring til 96790606