Skoletjeneste

Målet med skoletjenesten er, at give børnene en oplevelse de husker og derved tænde en glød af interesse for naturen, idet oplevelse og indsigt oftest følges ad. Børnene skal røre, pille, dufte og smage, og på den måde bygge oven på indtrykkene og informationerne fra udstillingen.

 

Der er flere forskellige emner, og yderligere emner kan eventuelt arrangeres i samarbejde med naturvejlederen. De nævnte emner kan tilpasses til alle klassetrin fra børnehaveklassen til 9. klasse.

 

Naturen på Odden – netop nu!

Naturvejlederen fortæller om hvordan landskabet på Skagen Odde dannes. Hvilken betydning har dette specielle landskab for plante og dyreliv på odden? Vi ser på de mest karakteristiske planter i området umiddelbart uden for centeret.

 

Stenjagten

Vi tager til stranden for at find sten, der er porfyr og sandsten, flint og kalksten, hvem kan hurtigst finde en af hver? Og hvorfor er der norske og svenske sten på danske strande og hvad er en sten egentlig lavet af? Der er flere spørgsmål om sten end man umiddelbart skulle tro. For de store klasser kommer vi også omkring opbygningen af Skagen Odde, klitter og kystsikring.

Gruppevis går vi på jagt efter forskellige sten, og hører om, hvordan de blev dannet, for millioner af år siden.
(Vi mødes på parkeringspladsen for enden af Batterivej)
OBS: Denne tur er udenfor centerets område.

– eller hvis I har et emne, som I ønsker at afslutte med et besøg hos os, kan vi også finde ud af det.

 

Mange af emnerne er sæsonbestemt, så ring til naturvejlederne for nærmere aftale, yderligere information eller reservering. 

Naturvejledning på centrets område,  1 time                 kr. 350,-
Naturvejledning udenfor centerets område, 1 time      kontakt os

Ved undervisning på centrets område, må centret besøges før og/eller efter undervisningen, og der tillægges derfor en entrepris for disse undervisningsforløb på:

Elever                                     kr. 25,-
Lærer                                      kr. 55,-

For reservation eller spørgsmål, skriv en mail på:

vejleder@skagen-natur.dk 

Eller ring til 96790606